boerderij windesheim

windesheim
statusrijksmonument
opdrachtgeverparticulier
opdracht-
oplevering2002

De boerderij aan de Veldweg 1 in Windesheim, die zijn bedrijfsfunctie al eerder verloren had, diende aangepast en geschikt gemaakt te worden voor de behuizing van een gezin. Uit dateringsonderzoeken bleken bouwdelen aanwezig te zijn uit het begin van de 16e eeuw. Het ontwerp is mede op deze bevindingen afgestemd. In het gerestaureerde voorhuis bleven de meeste in het verleden aangebrachte wijzigingen gehandhaafd en ook de gegroeide interieurindeling onderging nauwelijks verandering.

In het achterhuis is extra ruimte gecreëerd door boven de deel een reversibel appartement in te bouwen dat nagenoeg los van  de bestaande constructie als een rechthoekige doos in de ruimte hangt. De dakconstructie van de oude boerderij blijft boven en rondom het appartement duidelijk zichtbaar evenals de hildes en de ruime deel. Ook een rolstoeltoilet en pantry zijn als eigentijdse ‘losse’ elementen in de deel ingebouwd.
fotografie: Wim Sonius

 Folder Boerderij Windesheim
deel dit project
exterieur exterieur
interieur
© 2017 TAK architecten. Alle rechten voorbehouden