lezingen

Tak, C.J.M. Gebaüde auf Zeitreise Bad Bentheim Amsterdam, 6 januari 2016.

Tak, C.J.M. en Weser, S. Gebaüde auf Zeitreise Ciclus FHS Lübeck Lübeck, 13 december 2016.

Franken, V. Kansen zien. Monumenten & Duurzaamheid Lezing voor bijeenkomst van het Aedes Monumentennetwerk, thema duurzaam monumentenbeheer, onderhoud & innovatie De Steeg, 6 oktober 2016.

Tak, C.J.M. Een nieuwe toekomst Nationale sluizendag Lemmer, 5 oktober 2016.

Franken, V. Workshop Vernieuwen en verwezenlijken Workshop organisatievernieuwing voor Team duurzaamheidvan het NRF Hoevelaken, 7 juni 2016.

Franken, V. Waar let ik op? Een inleiding op het onderwerp verduurzaming van historische panden Themalezing tijdens de Erfgoedfair 2016 Velsen-Zuid, 29 mei 2016.

Weser, S. Werkzaamheden restauratiearchitect Gastcollege Hogeschool Windesheim Zwolle, 12 mei 2016.

Franken, V. Erfgoed en duurzaamheid. Ervaringen van een architect Onderdeel van cursus Erfgoed en duurzaamheid van de ErfgoedAcademie Amersfoort, 12 mei 2016 (jaarlijks terugkerende cursus).

Franken, V. en Weser, S. Architectonische ingrepen en herbestemming Onderdeel van post-HBO leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Arnhem, 11 april 2016 (halfjaarlijks terugkerende leergang).

Franken, V. Het gevoel vasthouden. Belevingswaarden als basis voor de verduurzaming van historische gebouwen Lezing tijdens Informatiemarkt monumenten en duurzaamheid Gemeente Bronckhorst Bronckhorst, 4 maart 2016.

Schoonhoven, E. Architectuurhistorie in de praktijk Lezing voor open dag Universiteit van Utrecht Utrecht, 3 februari 2016.

Franken, V. Lezing Ontwerp: ruimtelijke mogelijkheden in beeld en begeleiding teken- en rekenatelier Onderdeel van de Post-HBP leergang Transformeren en Herbestemmen door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Arnhem, januari/februari 2016 (halfjaarlijks terugkerende leergang).

Weser, S. Denkmalpflege in den Niederlanden - strukturen und Besonderheiten Duits Nederlandse Handelskamer (DNHK) Raesfeld, 14 januari 2016.

Franken, V. Workshop: Wat betekent duurzaamheid voor mij en mijn monument? Workshop tijdens Erfgoedbeurs Gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk Winterswijk, 2 november 2015.

Weser, S. De aanpak van monumenten in Nederland Gastcollege aan een Duits Pastoralkollege van de Evangelischen Kirche von Kurhessen-Waldeck georganiseerd door Reliplan Kassel, 23 juni 2015.

Weser, S. Huis der Provincie te Arnhem - een Gesamtkunstwerk? Studiedag VAWR Arnhem, 18 juni 2015.

Franken, V. Zoeken naar duurzaam behoud Lezing voor Incompany day Erfgoed van de Gemeente Rheden De Steeg, 3 juni 2015.

Franken, V. Erfgoed en duurzaamheid. Ervaringen van een architect Lezing tijdens cursusdag erfgoed academie Erfgoed en Duurzaamheid Elburg / ’t Harde, 21 mei 2015 (jaarlijks terugkerende cursus).

Weser, S. De restauratie van het interieur van de Cenakelkerk te Heilig Landstichting Lezing en rondleiding voor de regionale netwerkbijeenkomst Stadsregio Gelderland, samenwerkingsverband cultuurhistorie Groesbeek, 19 mei 2015.

Franken, V. Je eigen ruimte creëren. Ondernemen binnen een bestaande onderneming Workshop in het kader van HAN Academiedag Built Environment “jong en ondernemend in de bouw” Velp, 14 april 2015.

Heine, J.A. Herbestemmingen / voorbeelden, congres kerkgebouwen Lezing voor Reliplan Uithoorn, 26 maart 2015.

Tak, C.J.M. Functionaliteit en ornamentiek. HdP Gelderland Lezing voor de bijeenkomst van Wederopbouw Interieur van Docomomo Amsterdam, 11 april 2014.

Weser, S. Aanpak herontwikkeling/herbestemming, congres kerkgebouwen Lezing voor Reliplan Haaren, 27 maart 2014.

Tak, C.J.M. Architectuur analyseren/kwalificeren. Methoden tot het krijgen van inzicht Lezing voor het Bouwkunstcafé van de Universiteit Utrecht Utrecht, 12 december 2013.

Tak, C.J.M. Groot Handels Gebouw Rondleiding voor Atelier Rijksbouwmeester Rotterdam, 13 november 2013.

Tak, C.J.M. De architect werkzaam in de restauratie. Beroepspraktijk erfgoed Lezing voor Atelier Rijksbouwmeester Rotterdam, 13 november 2013.

Weser, S. Praktijkcase Keim, restauratie Cenakelkerk Heilig Land Stichting. Kennis van materialen en de duurzame toepassingen ervan bij jong karakteristiek erfgoed Lezing voor de bijeenkomst Praktijknetwerk DuurzameMonumentenzorg (DuMo) Amsterdam, 1 oktober 2013.

Tak, C.J.M. Amsterdam Centraal Station Rondleiding voor de Bouwhistorici Amsterdam, februari 2013.

Tak, C.J.M. Architectuur van de Synagogen Lezing voor de bijeenkomst 150 jaar Synagoge Delft van de Stichting Synagoge Delft Delft, 22 november 2012.

Tak, C.J.M. Vorsicht….Denkmal Lezing over de herbestemming van Jezuïetenklooster te 's-Heerenberg voor de bijeenkomst Archit. Contact NRW / Ned. van het Consulaat Nederland Düsseldorf, april 2012.

Tak, C.J.M. en Weser, S. De restauratie van de Heilig Land Stichting Lezing op het symposium 'Twee onder een koepel. Architect Jan Stuyt en de Heilig Land Stichting' aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Faculteit der Letteren, afd. Kunstgeschiedenis 25 februari 2011.

Bakel, A.W.M. v. De gebouwen van Jan Stuyt op de Heilig Land Stichting Lezing t.g.v. de opening van de tentoonstelling over Jan Stuyt in het Architectuur Centrum Nijmegen 26 januari 2011.

Tak, C.J.M. Lezingen en gastdocentschap Vorträge, Hochschule Lausitz in Cottbus Duitsland semester 2010.

Tak, C.J.M. De mechanische bemaling in Nederland. Het cultuurhistorisch industrieel erfgoed langs de meetlat gelegd Lezing op de federatiedag 'Blauwe Monumenten' van de grote monumentengemeenten in het Watermuseum in Anhem 19 november 2010.

Polderman, R. De restauratie van de Bonifatiuskerk te Rijswijk Lezing voor de Historische Vereniging Rijswijk april 2008.

Tak, C.J.M. Herbestemming als ontwerpopgave. De rol van de architect Lezing als onderdeel van het symposium Herbestemming van het Nedinsco complex in Venlo februari 2007.

Polderman, R. Gemalen uit de wederopbouwperiode Lezing op het symposium monumentale gemalen van RDMZ Lelystad, september 2006.

Tak, C.J.M. Ruitentroef. Glas in de praktijk van de restaurerende architect Lezing als onderdeel op het Symposium Glashelder van de RDMZ Nijmegen, oktober 2004.

Tak, C.J.M. De architect in de restauratiepraktijk Hogeschool Zwolle, oktober 2004.

Tak, C.J.M. Objecten van bedrijf en techniek Lezing in het kader van een serie over het cultureel erfgoed in Nederland; georganiseerd door Studium Generale, de Nationale UNESCO commissie en de Opleiding Kunstgeschiedenis Rijksuniversiteit Leiden, maart 2003.

Tak, C.J.M. Authentizität und das Maß der Autonomie des eigenen Entwurfes im Umgang mit bestehender Architektur Fachhochschule Lausitz Cottbus (Duitsland), oktober 2002.

Tak, C.J.M. Diverse lezingen over de restauratie van het station Groningen Groningen, 2000.

Tak, C.J.M. De restauratie van het station Groningen Delft Design Delft, 2000.

© 2023 TAK architecten. Alle rechten voorbehouden