hofbogenpark Rotterdam

woensdag 20 juli 2022

Wie kent het High Line Park in New York niet? Sinds enkele maanden werken we met de Urbanisten en BureauVanEig mee aan een vergelijkbaar project, namelijk het nieuwe Hofbogenpark op het viaduct van de voormalige Hofpleinlijn in Rotterdam. Op de plek waar vanaf 1908 de eerste elektrische spoorlijn van Nederland liep, komt een uniek park, ruimte biedend aan mensen en een grote diversiteit aan planten en diersoorten.

Onze bijdrage is, in vergelijking met de omvang en complexiteit van het gehele project, enigszins beperkt te noemen. We ontwerpen enkel de nieuwe balustrade van het onderhoudspad die de grens markeert tussen het rijksmonumentale viaduct en het nieuwe dakpark. Toch is de zichtbaarheid van dit onderdeel niet gering. Ons ontwerp zal aan weerszijden van het viaduct, over een lengte van bijna twee kilometer, het beeld van het getransformeerde viaduct bepalen.

Het filmpje van de gemeente Rotterdam geeft een goede impressie van het toekomstige park. Binnenkort komen we met een nieuw bericht waarin we tonen hoe de rand van het park eruit zal komen te zien.

deel dit artikel
© 2023 TAK architecten. Alle rechten voorbehouden