benoordehoutseweg

den haag
status-
opdrachtgeverceres projecten
opdracht-
oplevering2006

De Compaan, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag een villa uit 1929 in gebruik voor negen jongeren uit deze doelgroep. Nieuwe inzichten in de manier van wonen leidde ertoe dat besloten werd tot een grondige renovatie van de villa. TAK architecten kreeg van Ceres Projecten de opdracht het pand aan te passen aan de nieuwe visie en aan de huidige eisen.

In de nieuwe situatie is voor elk van de negen bewoners een zelfstandig appartement met een eigen keuken en badkamer ontworpen. Doordat alle appartementen in vorm, grootte en indeling van elkaar verschillen, is voor elke ruimte een geheel eigen sfeer ontstaan. Ook is er ruimte gecreëerd voor een kantoor, een slaapwacht, een gezamenlijke huiskamer en eetkeuken. De gezamenlijke eetkeuken is als een losse, paviljoenachtige uitbreiding in de tuin gebouwd op de plaats waar vroeger de garage stond. Eetkeuken en villa staan met elkaar in verbinding door een éénlaagse transparante doorgang.

 Folder Benoordehoutseweg Den Haag
deel dit project
© 2019 TAK architecten. Alle rechten voorbehouden